Search This Blog

Loading...

Saturday, April 10, 2010

hari pertunangan saya:)




alhamdulillah, majlis kami berlangsung dengan lancar walaupun pada awalnye ade bberapa masalah yg agak merumitkn (hehe...aku sndiri yg create msalah tu haa...ish2...:)
majlis berlansung pada 3/4 (sabtu) jam 11.30 pagi. aku jemput juz bebrapa org kwn je sbb masing2 duk jauh (actually aku yg duk jauh..hehe..yela ntah ceruk mne umah aku neh...:D ) risau plak org sesat kang...so, sya ngan armi je yg datang. sya datang hari jumaat petang dgn bus with adik dia Liliey n bermalam kat umah aku.armi plak datang kol 9 lbh cmtu hari sabtu tu dgn abah dia:)
thx armi n sya cayang:)


aku plak....jumaat malam baru balik..naseb baik dapat bakal suami yg memahami..alhmdulillah dia belikan tket utk tunang dia tersayang neh haa...:D zaidi n famili bertolak hari jumaat petang lagi n sampi dalam after magrib jugak...kecian dia..drive lama2..tp ble tye letih x..ayat yg selalu sgt dia jwb


" eh, abang okies la..jgn risau tau..abang xletih, semangat lagi ni" (dengan senyuman yg xpenah lekang di bibir..hehe ) :)


xpun...
" eh, jgn risau, abang test drive je ni..blaja bwk kete jauh2.." :)


then malam tu aku ingt tunang sempat jemput kat airport, tp dia n famili kne attend majlis kesyukuran@cukur jambul syasya (bakal anak sedaraku) kat manir, so xsempat.
tp kan..mak aku cm memahami je(hehe....aku 'teringat' sgt kat zaidi mse tu..dah lama xjumpe.. opppss!hehe) + mak mmg nak passkn daun sireh utk sirih junjung n jumpe famili zaidi..so ktorg singgah kat tmpt menginap dorg kat chalet saudagar area rusila.

okies...byk plak celoteh, okies...hari pertunangan plak, most of preparation byk yg dibuat sndiri (kmpung aku still kampung tradisional..so ktorg mmg xdek order katering ke ape...sume masak sndiri secara gotong royong)
makcik2 aku sblh ayah byk take over psal masakan...kakak sulung ayah (mie) masakan daging kari@gulai+ ayam masak merah yg sgt special!:)
makcik2 sblh mak pun de tolong juga, cm makde, pak din n famili mie, kak za pun sama:).

menu aritu:
  • nasi putih
  • ayam masak merah special
  • daging gulai@kari special jugak..hehe:D
  • keset?..haa..xtau kat tmpt len panggil ape..tp yg ni sayur kacang panjang digoreng dgn hati/pedal ayam
  • sayur labu air
  • sambal ( cmpuran kelapa parut kot+ mempelam parut+ cili..ntah ape lagi..pun sedap juga)
  • ikan kering ( abang suka makan)
  • air sirap
  • mcm ade lagi..hehe..dah lupe:D
okies, so pagi2 hari aku kantoi bangun lmbat, kelam kabut g umah kak za...sbb de barang hntaran xsiap lagi..hehe..so g settlekn sat walaupun lom mndi.
next ble balik umah, tgok org dah ramai sbb tolong2 mne yg patut. (blush2...malu aku sbb 'bakal pengntin lom mndi' hehe

pahtu baru perasan jam dah kat kol 10 lbh..lom iron baju tunang!! haa!??lom mndi!!! ish2...
dah2...cepat2 aku siap2...
then g make up..(haa..yg ni pun aku buat sndiri..cntik..hehe:D <-------perasan...ala..ramai cakap cmtu!.. okies, dah siap sume...tp zaidi lom gerak..make up dah mula 'cair' alamak! kipas dalam bilik tu ntah sape alihkn..cehhh..!kijam..kijam..aku kepanasan! (plus..berdebar..hehe) armi yg baik tolong kipaskn aku smntara ayah yah (pak sedara pasangkn balik kipas..) then..tau2 rombongan dah smpi.... aku suh armi amek gmbar zaidi..hehe:D gatal!
okies... then dorg bincang2....tetapkn wang hntaran..tetapkn majlis kawen...;) then..suh aku kuar...haa...mse ni xtergmbar berdebar2...naseb bek xtergolek je...mase mak sayungkn cincin aku rse muka dah merah kot...malu:D suh ulur tgn kiri..hmpir terhulur tgn kanan....haa..:D so...here there ..dah jd TUNANGAN ZAIDI!:) simple je... pas2 tu..ktorg bergmbar n makan2..











.mase dorg duk bincang kat beranda..aku bisik kat tunang...nak bergmbar berdua kat pelamin.hehe...gatal lagi!! tgh2 amek gmbar...mak zaidi sound...
" haa...dah2....ckup la tu bergmbar, thun depan plak..thn depan de lagi!"


hehehehe..cepat2 ktorg amek bebrapa keping lagi n jon dorg kat luar..:D

aku kasi 7 hntaran berbalas lima.

aku:
  • sirih junjung
  • buah buahan
  • kek
  • kuih (cream puff + wajik buatan mak n makde)
  • set belt+ wallet
  • towel
  • kain baju melayu (utk pkai waktu raya)

zaidi:
  • sirih junjung
  • cincin 2 ( merisik + bertunang ) <-----cntik!:)
  • buah buahan
  • set barangan body shop + towel hijau muda (ade topi2 kecik..hehe;)
  • kain baju kurung yg sama c0lor utk ktorg pkai waktu raya 2 pasang (1 utk along sbb aku dah langkah bndul!! huhu



haa..lupe nak cakap....mase majlis ni kan...aku tgok mak ayah aku tersangt sgt hepi! xpenah dorg hepi cmtu aku rase..hehe..:D xcaye...haa..tgok pic..:)


3 comments: